Korte inhoud:

 
Viktor Bil is een jongen met veel fantasie. Dagelijks speelt hij avonturen op en rond zijn geheime schuilplaats. In de tuin. Daar is hij een echte held. Haaien, monsters, zeerovers, niets jaagt hem angst aan. Zelfs een prinses weet hij uit de handen van een gemene reus te redden. “Hoera voor Viktor!” roepen elke man en vrouw in zijn fantasierijke verhalen.

Maar als Viktor naar school gaat, is hij weer de kleinste van de klas. Daar durft hij niets te zeggen. Als hij al eens zijn vinger opsteekt, wordt hij nog roder dan een rijpe tomaat. En wanneer Viktor na school franky, Tom en Willem tegenkomt, op straat, is hij helemaal geen held meer. Dan kan hij alleen nog maar rennen, rennen, rennen, … Want die jongens gooien met stenen. Ze spugen en trekken aan zijn haar. Bijna elke dag. En niemand weet het. Mama niet. Papa niet. Als hij het aan de juf zou vertellen, dan zeggen ze vast dat hij een klinkspaan is.

Op een dag ontmoet Viktor Buldo de draak. Op zijn geheime schuilplaats. Wat eerst lijkt op de grootste en gevaarlijkste vijand in al zijn avonturen, wordt uiteindelijk zijn allerbeste vriend. Ook de draak heeft een groot geheim …

Dit boek helpt kinderen zien dat je altijd in jezelf kunt blijven geloven, zelfs als het niet gemakkelijk is.

Kinderen die nog niet kunnen lezen, kunnen de verhaallijn volgen door de vele tekeningen in stripvorm.