Er is een boot. De Verhalenboot. Deze boot zit vol inspiratie om te kunnen schrijven, tekenen en vertellen. Door te werken vanuit de leefwereld van de deelnemende kinderen, de keuzes die zij maken, hun verhalen en inzichten … is het mogelijk om een heel persoonlijke koers te varen. Tegelijkertijd laat ik hen spelenderwijs ontdekken hoe ik als auteur en illustrator mijn eigen ideeën verzamel en uitwerk.

Vanuit deze verbinding laten we de creativiteit stromen om zo te komen tot nieuwe verhalen, gedichten en illustraties. Elke workshop is een boeiend proces van schrappen, schrijven, krabbelen en schetsen … tot we de voor ons ‘juiste’ woorden en beelden gevonden hebben.

PLUSPUNTEN!

  • ELKE workshop van De Verhalenboot is uniek.
  • Reeds 20 jaar ervaring als auteur, verteller èn illustrator!.
  • Reeds 10 jaar ervaring in yoga, relaxatie technieken en coachen van kinderen.
  • De workshop kan aangepast worden aan een situatie of thema binnen de organisatie..

 
THEMA WORKSHOP:
 
‘omgaan met prikkels’
 
Hoofdjes vol (pieker)gedachten, gevoelens, indrukken en verhalen. Herken je dat? Kinderen die zo graag iets kwijt willen, maar overal is het veel te druk? Er is zoveel te doen op een dag!

In De Verhalenboot maken we er tijd voor. Tijd om te luisteren. Tijd om gevoelens, gedachten, ideeën, … te ordenen door er illustraties, gedichten en verhalen van te maken.

We overlopen eveneens hoe een schrijver of illustrator dit doet. En we gebruiken heel wat creatieve en andere technieken om te komen tot onze eigen kunstwerkjes. Genieten van deze resultaten zullen we zeker doen. Maar wat nog belangrijker is, is dat de kinderen eigen manieren ontdekken hoe ze ondanks de drukte om zich heen, ruimte en rust kunnen vinden om hun verhalen kwijt te kunnen.

(ook bijvoorbeeld bij verlies en afscheid, pesten, bewustmaking van hooggevoeligheid, integratie van anderstalige kinderen …)

PRAKTISCHE INFO

  • Doelgroep: kinderen van 8 – 10 jaar / kinderen 10 – 13 jaar (max. 20 kinderen, exclusief begeleiding)
  • Duur van de workshop: ongeveer 90 minuten
  • prijs per georganiseerde workshop: 165 €

(inclusief 21 % BTW, voorbereidingen en materialen / exclusief vervoersonkosten 0,40 € per km)

Wilt u graag deze workshop organiseren voor de kinderen in jouw buurt? Dat kan! (school, bibliotheek, culturele centra, socio-culturele activiteiten, verjaardag – of andere feesten, …)

Info en aanvragen via Contact