Hoe schrijven, tekenen en vertellen helpt in communicatie met kinderen.

Communicatie met kinderen. Niet altijd gemakkelijk. Maar wat als schrijven, tekenen en vertellen hierin een steentje zou kunnen bijdragen? Tijdens deze workshop laat ik vooral ervaren hoe je deze tools kan inzetten in het benaderen van kinderen en dat waar ze mee bezig zijn.

Hoe een prentenboek(en) kan helpen in het verwerken van verlies bij kinderen

Wanneer kinderen iemand verliezen (ouder, grootouder, zus of broer, vriendje of zelfs een huisdier) is het als begeleider soms moeilijk om de juiste woorden te vinden om samen met het kind (of kinderen) het gebeuren een plek te geven. In deze workshop vertel en teken ik het verhaal van IK WIL BIJ JOU ZIJN. Daarna geef ik heel wat creatieve handvaten over hoe je bij kinderen dit prentenboek kan inzetten rond het thema van rouw, afscheid en loslaten. Ik laat tijdens deze lezing vooral veel ervaren en geef een helder kader met praktische informatie. De opdrachten kunnen gebruikt worden in een individuele begeleiding of in een groep kinderen.

Deze workshops kunnen georganiseerd worden op pedagogische studiedagen, in nascholingen, op scholen met deeltijdse opleidingen, lerarenopleidingen, welzijnscentra, centra voor rouwbegeleiding, op nascholingen in de zorgsector, …

PRAKTISCHE INFO OF AANVRAGEN van een workshop, klik op: Contact